نشست مشترک پارک علم و فناوری و پردیس دانشکده های فنی روز سه شنبه یکم خردادماه برگزار شد .

در این مراسم که با حضور رییس و مدیران پارک و اعضای شورای پردیس فنی برگزار شد، دکتر عباس زارعی رییس پارک علم و فناوری ضمن معرفی پارک علم و فناوری گفت: دانشگاه‌ها در اقتصاد کشور‌های در حال توسعه و پیشرفته نقش اساسی دارند. ما در ارتباط با توسعه ۵ رکن اساسی صنعت، دانشگاه، حکومت، جامعه و رسانه را داریم. دانشگاه تهران در اجرای نقش خودش و در برنامه سوم خود ۳ راس اساسی برای پاسخ به برنامه‌های توسعه کشور دارد. دانشگاه تهران می‌خواهد یک دانشگاه کارآفرین باشد و باید یک‌سری عناصری که در دانشگاه کارآفرین به آن نیاز است را در خودش داشته باشد. حتما باید بین‌المللی‌سازی را در نظر داشته باشد و در این بین‌المللی‌سازی مهم‌ترین رکن مد نظر ما چرخه تولید است. از طرف دیگر قرار است دانشگاه به سمت نوآوری و کسب ‌وکار پیش برود و برای همین هدف، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شعبه‌های اقماری آن با قدرت از ایده‌های دانشگاه و جامعه پشتیبانی می‌کنند. وی در ادامه گفت: آنچه دانشگاه موظف است در برنامه سوم خود برای ایجاد دانشگاه کارآفرین دنبال کند، بحث ارتباط اخلاق و و مسئولیت‌پذیری است.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران قرار است که مساله شناسایی و ایده‌پروری کند، تیم بسازد، مارکت را بسنجد و نهایتا سرمایه‌گذارانی که می‌توانند این ایده‌ها را به مارکت برسانند را انتخاب کند.
پارک‌های علم و فناوری یک مسیر ساده برای شروع استارت‌آپ‌ها دارند، به این شکل که استارت‌آپ ویکند برگزار می‌کنند و ایده‌پردازها ایده‌های نوآورانه می‌دهند.. دانشگاه تهران برای این نوع تفکر دو نوع برنامه داشته که یکی همین بحث استارت‌آپ ویکند‌ها بوده که از سال پیش آن را شروع کرده و دوم بحث برنامه‌های خاص دانشگاه تهران از جمله رویش، برنامه‌های شکوفایی ۱ و ۲ و… است که ما برنامه آنها را اعلام کرده‌ایم. زارعی در پایان گفت: بحث ما این است که اساتید کنار دانشجویان برای حل مسائل صنعت و کسب‌وکار‌ها به ایده‌پردازی بپردازند و تمام سعی دانشگاه تهران بر این است که به آن ایده‌ها کمک کند، اما یک مشکل اساسی همیشه بی‌پاسخ بوده که ارتباط صنعت و دانشگاه است و با اینکه بارها تکرار شده، ولی هنوز هم بی‌پاسخ است. ما در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سعی داریم که بتوانیم در انقلاب چهارم صنعتی نقش بهتری را ایفا کرده و به توسعه بیشتر ایران کمک کنیم.
در ادامه دکتر آقازاده معاون اجرایی و پشتیبانی ضمن معرفی اهداف و  سیاست ها، فعالیت ها و عملکرد پارک درباره الگوی پارک دانشگاهی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به سمت ایجاد الگوی پارک دانشگاهی در حرکت است که منجر به تحول دانشگاه به دانشگاه کارآفرین خواهد شد.

آقازاده  ضمن معرفی برنامه های حمایتی از دانشجویان دانشگاه تهران افزود: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سه طرح از دانشجویان و اعضای هیات علمی حمایت خواهد کرد.
وی برنامه های حمایتی را کمک به طی شدن اولین مرحله توسعه کسب و کار  دانست و گفت:  ایجاد کسب ‌وکارهای جدید معمولاً از یک عزم اولیه شروع می‌شود و در ادامه فرد سعی می‌کند با انتخاب یک ایده اولیه و تلاش برای تحقق آن به هدف خود یعنی ایجاد کسب‌وکار برسد و برنامه های حمایتی پارک با هدف کمک به اعضای هیات علمی و دانشجویان برای طی موفقیت آمیز فرایند اثبات مفهومی ایده و تولید نمونه اولیه محصول  طراحی شده است. وی در ادامه به تشریح دیگر برنامه های پارک پرداخت.

در ادامه مهرنوش سرپرست شعبه پارک علم و فناوری در پردیس قم با بیان اینکه تا به حال سه رویداد استارتاپی درپارک علم و فناوری برگزار شده است و رویداد همپا یکی از آن رویدادها به بررسی مشکلات شرکت ها و صنایع بزرگ می پردازد ادامه داد: برای امسال تعداد 20 ایوند در نظر گرفتیم که بخشی از آن همیاران نوپا هست  که دانشجویان میتوانند به همراه اساتید شرکت کنند و حضور در این رویدادها برای عموم آزاد هست و ما تلاش داریم که با همکاری دانشکده ها در حوزه های مختلف این رویدادها را برگزار کنیم که جوانان بتوانند با راه و رسم راه اندازی کسب و  کار آشنا بشوند و هم بتوانند با صنایع بزرگ ارتباط برقرا ر کنند.
وی به لزوم رسانه و تبلیغات در دانشگاه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در دانشکده ها کارهای علم و تحقیقاتی زیادی در حال انجام است اما نحوه اطلاع رسانی و تبلیغات ضعیف انجام میشود و پارک علم فناوری دانشگاه تهران باتوجه به فعالیت هایی که در حوزه تبلیغات، رسانه و برندینگ باحضور مشاوره رسانه ای انجام داده است میتواند کمک شایانی به دانشکده ها انجام دهد.
در ادامه دکتر سلطانی رییس پردیس دانشکده های فنی ضمن استقبال از برنامه های پارک علم و فناوری خاطر نشان کرد: طرح‌های بسیار خوبی توسط محققین این پردیس در حال انجام است و ضمینه ایجاد حضور بیش از پیش اساتید پردیس دانشکده های  فنی را در پارک علم و فناوری فراهم خواهد شد.
در ادامه جلسه بصورت پرسش و پاسخ به پایان رسید.