پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به منظور معرفی جوانان مستعد و همچنین جذب سرمايه براي استارتاپ‏ها و شرکت‏های نوپایِ حوزه اینترنت اشیاء، یک رویداد سه روزه رقابتی از 28تا30 آذر ماه را با حضور بیش از 200نفر ایده پرداز و شرکت کننده در محل این پارک برگزار کرد.

در ابتدای این نشست، زارعی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به اهداف این برنامه اشاره کرد و گفت: از جمله اهداف استارتاپ ویکندِ اینترنت اشیاء، توسعه زیست بوم نوآوري و استارتاپي كشور و همینطور آشنایی و کسبِ تجربه برای جوانان مستعدِ فعالیت در اکوسیستم نوآوری کشور است، که علاوه بر معرفی ایده ها و طرح های خود می توانند در کارگاهای تخصصی این رویداد شرکت کرده و از تجارب و آموزه های اساتید این حوزه بهره مند شوند.

وی تاکید کرد: این استارتاپ ویکند فراتر از یک رویداد و اتفاق است، در واقع می توان گفت این برنامه یک فرصت و فرایند برنامه ریزی شده است تا ایده ها از حالت یک ایده خام و تئوریک طی یک فرایندی پخته و تبدیل به یک فرصت کسب و کار عملی شوند، طی این فرایند تیم تشکیل می شود، گروه ها آموزش می بینند، راهبری لازم اتفاق می افتد، تلاش برای جذب سرمایه انجام می شود و نهایتا یک کسب و کار موفق به عمل می آید.

وی تصریح کرد: امروز روز آشنایی ماست و این آشنایی زمانی موفق است که مستمر و ادامه دار باشد تا نتیجه کار ایجاد مشاغل و کسب و کارهایی بر پایه دانش و تکنولوژی باشد.

زارعی در آخر اعلام آمادگی و حمایتِ پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از حاضرین را اینگونه مطرح کرد: ما آماده ایم برای کمک و حمایت کردن از ایده پردازان و نخبگانی که برای ایده و ذهن خود ارزش قائل شده اند و امروز در یک حرکت جمعی بین ما حضور یافته اند، امیدوارم با لب های خندان و انرژی بالا، سه روز تاثیرگذار و مثبت را کنار هم سپری کنیم.

معرفی 53ایده استارتاپی در این فرصت

در ادامه این رویداد بیش از 200 نفر ایده پرداز و سرمایه گذار با ایده های مختلف در حوزه صنعت، کشاورزی، سلامت و ... حضور یافتند که 53 نفر هر کدام به مدت 90ثانیه فرصت ارائه مختصری از ایده خود را یافته و همین ایده ها به مرحله داوری و انتخاب می روند تا در روز پایانی، استارتاپ های حاضر بررسی و ارزیابی شوند و با توجه به میزان پیشرفت ایده، مشتریان بالقوه یا جذب شده، حجم بازار، میزان فروش و ... سه استارتاپ برتر معرفی و حمایت شوند.

همکاری و تقویت روحیه تیمی

در ادامه اولین روز از این رویداد، پس از استراحتی کوتاه، افراد با توجه به علاقه مندی و استعدادها و توانمندی هایشان به ده تیم استارتاپی تقسیم شدند تا دوره های آموزشی و کارگاه های دو روز آینده را در کنار هم سپری کنند.

یلدای استارتاپی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

اختتامیه استارتاپ ویکند اینترنت اشیا در بلندترین شب سال برگزار شد

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مراسم اختتامیه استارتاپ ویکند اشیاء را در شب پایانی پاییز، در کنار جمع کثیری از فعالان حوزه اینترنت اشیاء و بیش از 100 ایده پرداز در فضایی یلدایی برگزار کرد.

در این مراسم که ساعت های پایانی یک رویداد پرانرژی و سودمند برای بسیاری از علاقه مندان به حوزه استارتاپی بود  داوران و سرمایه گذارانی از جمله رئیس کمیسیون اینترنت اشیاء و داده های کلان سازمان نظام صنفی رایانه ای، رئیس آکادمی اینترنت اشیا ء، مدیران و معاونان چند شرکت مطرح و موفق حوزه ارتباطات و اینترنت اشیاء در کنار رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای داوری ایده ها و تیم های حاضر حضور یافتند.

جوایزی برای حمایت از روحیه کارآفرینی

در این دوره از استارتاپ ویکند ده تیم و ایده در حوزه اینترنت اشیاء حضور یافتند که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای حمایت از روحیه کارآفرینی و کمک به این افراد به منظور راه اندازی کسب و کارهای خود جوایزی را برای سه تیم برنده از نظر هیات داوران در نظر گرفته بود.

سه ماه استقرار در فضای پارک،استفاده رایگان از خدمات تخصصی کلینیک کسب و کار پارک، معرفی به شبکه سرمایه گذاران و اولویت حضور در مرکز رشد به عنوان شرکت نوپا مهمترین این حمایت ها برای تیم های برتر بود، به علاوه جایزه 3میلیون ریالی به ازای هرنفر برای تیم سوم، جایزه 5میلیون ریالی به ازای هرنفر برای تیم دوم و جایزه 8میلیون ریالی به ازای هرنفر برای تیم اول، جوایز نقدی این رویداد برای شرکت کنندگان بود.

به رسم همیشگی استارتاپ ویکندها، 10طرح حاضر در این رویداد به ترتیب قرعه کشی، هر کدام به مدت 5دقیقه امکان ارائه حضوری و 3دقیقه فرصت پاسخگویی به سوالات هیات داوران را یافتند.

این تیم ها با توجه به آموزش هایی که در این دوره دریافت کرده بودند به علاوه کمک ها و راهنمایی های منتورها سعی در متقاعد کردن داوران برای هرچه بهتر معرفی کردن ایده و تیم خود داشتند، داوران سوالاتی در خصوص قابلیت های اجرایی، مسائل تخصصی مربوط به پیاده سازی و تکنولوژی های مورد نیاز ایده ها، امکان حضور در بازار سه جایگاه برای 4تیم برتر

پس از ارائه های حضوری، داوران به اتاق فکر و مشورت رفتند تا سه تیمی که اقبالشان در شب یلدا روو کرده بود را انتخاب کنند، همه شرکت کنندگان هیجان و اضطراب داشتند و نیم ساعتی در انتظار پاسخ داوران نشستند تا نهایتا کارگروه داوران برای سه جایگاه برتر 4تیم را معرفی کردند.

بالاخره مجری برنامه با تب و تاب و تزریق هیجانِ لحظه ای به تیم ها، برنده سوم را اعلام کرد.

مقام سوم به صورت مشترک به تیم "pace space" با نمایندگی هادی صفرعرب و "همراه بینا" با نمایندگی علی احمدی تعلق گرفت.

مقام دوم این دوره از رویداد استارتاپ ویکند از آنِ تیم "امین اموال" با راهبری علی داسه شد.

مقام اول را هم تیم "گراویدا" با مدیریت مهدی مهران و تیم باانگیزه اش به دست آورد.