'توماس لیهاروفسکی' روز شنبه در افتتاحیه کارگاه منطقه ای مدیریت موثر مالکیت معنوی شرکت های کوچک و متوسط (SME) اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از 89 عضو سازمان مالکیت معنوی به شمار می آید و دولت ایران همکاری های زیادی با این سازمان دارد.
وی افزود: ایران به بسیاری از معاهدات بین المللی معتبر پیوسته است که از جمله آنها می توان به کنوانسیون سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) اشاره کرد.

لیهاروفسکی حفاظت از حقوق مالکیت معنوی صاحبان آثار را از مهمترین اهداف سازمان جهانی مالکیت معنوی برشمرد.
وی حفظ مالکیت معنوی را شاخص مهمی برای رشد و توسعه علمی کشورها عنوان کرد و گفت: ابداعات و اختراعات، پیش نیازهای غیرقابل انکار توسعه هستند و سازمان وایپو در زمینه پاسخگویی به نیازهای اعضایش مسئولیت مهمی برعهده دارد.
مدیربرنامه، بخش حمایت از کارآفرینی و شرکت های کوچک و متوسط سازمان وایپو خاطرنشان کرد: وایپو طبق برنامه های کاربردی خود، عملکرد کشورهای مختلف از جمله ایران را در زمینه حفظ مالکیت معنوی ارزیابی می کند تا از این طریق به توسعه امکانات و ظرفیت های حرفه ای کشورها کمک کند.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری کارگاه منطقه ای مدیریت موثر مالکیت معنوی شرکت های کوچک و متوسط (SME) به فرآیند توسعه ایران کمک کند.

این کارگاه آموزشی بین المللی به همت سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) و مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تدارک یافته است و تا پنجم آبان ماه به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ادامه خواهد داشت.
استادان و صاحبنظران مطرح بین المللی در این رویداد آموزشی به ارائه مباحث مرتبط با مالکیت معنوی در شرکت های کوچک و متوسط همچون مدیریت مالکیت معنوی، ارزیابی مالکیت معنوی پس زمینه و دانش علمی در بافت همکاری های پژوهشی، ارزیابی مالکیت معنوی به هنگام تاسیس شرکت های نوپا، ارزیابی فناوری و قیمت گذاری، خدمات فعال سازی بازاریابی صادرات توسط ITCT ، اهمیت طرح های صنعتی و سیستم لاهه و نقش پارک ها در ارتقای دانشگاه ها به دانشگاه کارآفرین خواهند پرداخت.
ارائه تجربه خلاق شرکت های موفق در زمینه ثبت پتنت از کشورهای بلژیک، ترکیه، تاجیکستان و ایران نیز از دیگر برنامه های این کارگاه آموزشی است.