مرکز رشد

قسمتی از اهداف و وظایف پارک ها در قالب مراکز رشد واحدهای فناور انجام می پذیرد.
مرکز رشد یکی از رایج‌ترین ساختارهای کالبدی در اغلب پارکهای علم و فناوری می‌باشد و اساساً محلی برای استقرار هسته‌های فناور و شرکتهای دانش بنیان نوپا و تازه تاسیس می‌باشد که مراحل پیش‌رشد و دوره رشد را پشت سر می‌گذارند.
مرکز رشد، مرکزی است تحت مدیریت متخصصین حرفه ای که با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه حرفه های جدید توسط کارآفرینانی که درقالب واحدهای نوپای فعال در زمینه های مختلف منتهی به فناوری متشکل شده اند و اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فن دارند، پشتیبانی می کند و برای مدت چند سال اطلاعات و مشاوره های ضروری و نیز خدمات و تجهیزات مناسب را برای رشد و ارتقای آنها ارایه داده و آنها را برای حضور مستقل و موثر در صحنه فناوری کشور آماده می کند.

- دوره پیش رشد: دوره ای 6 ماهه است که با تصویب مدیر مرکز رشد تا 9 ماه قابل افزایش است.
- دوره رشد : دوره ای است حداکثر 3 ساله که با تصویب هیات امناء تا 5 سال قابل افزایش است.

با توجه به شرایط و خصوصیات مخاطبین مرکز رشد که غالباً افراد حقیقی و حقوقی صاحب ایده یا  کسب وکارهای دانش‌بنیان در رشته‌ها و زمینه‌های گوناگون می باشند و دارای وضعیت و شرایط عمومی ( نیازمند فضای اداری استقرار، خدمات و مشاوره های عمومی کسب وکار و...) نسبتاً مشابهی می‌باشند، لذا در طراحی اجزای مرکز رشد می‌بایست ویژگی های عمومی یک فضای تسهیل‌کننده کسب وکار همچون انعطاف‌پذیری، دسترسی آسان و سریع به زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی، خدمات و مشاوره‌های عمومی با نرخ دسترسی بالا، هم‌افزایی و ... مدنظر قرار گیرند.
شرکت های خروج یافته از مرکز رشد، شرکت هایی هستند که به تازگی وارد بازار شده و هنوز از طرف بازار هدف ناشناخته هستند. همچنین نمی توانند به تنهایی با رقبای قدیمی بازار مقابله کنند. بنابراین هنوز به حمایت هایی ولی متفاوت از جنس مرکز رشد نیاز دارند.
برای تحقق قسمت بعدی اهداف و وظایف پارک ها که در قالب مراکز رشد واحدهای فناور قابل انجام نمی باشد، مرکزی تحت عنوان مرکز توسعه واحدهای فناور طراحی شده است. هدف از طراحی و راه اندازی این مرکز تکمیل و ادامه حمایت های مرکز رشد و همچنین توسعه فعالیت های شرکت های کوچک و متوسط می باشد.

مرکز توسعه واحدهای فناور،

مخصوص مخاطبینی طراحی گردیده که بتوانند در راستای تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی خود و یا توسعه فناوری‌های سطح بالا فعالیت نمایند. در این مرکز علاوه بر انعطاف‌پذیری بالا، کیفیت و طراحی خاص ‌و سفارشی اجزاء متناسب با شرایط، خدمات و ملزومات ویژه‌ مورد نیاز در نظر گرفته شده است. به این معنا که، از آنجایی که در این بخش قرار است تا زمینه ارائه خدمات تخصصی در راستای توسعه و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری های نو در زمینه‌ها و رشته‌های متنوع صورت پذیرد و بالطبع، هر یک از این زمینه‌ها و رشته‌ها نیازمند خدمات، تجهیزات و مشاوره‌های خاص خود می باشند، لذا علاوه بر فضاهای عمومی همچون: فضای اداری استقرار، اتاق جلسات و .. که غالباً در آنها کمیت مد نظر می‌باشد، یک سری فضاهای ویژه که دارای کیفیت بالا و مجهز به امکانات، تجهیزات و خدمات اختصاصی و سفارشی متناسب با پژوهش یا فناوری موردنظر می‌باشند، جهت ارائه به متقاضیان در نظر گرفته می‌شود.
همچنین به واسطه ویژگی ها و نیازمندی های خاص این مرکز و مخاطبین آن، یک سری خدمات مشاوره‌ای ویژه همچون خدمات مربوط به ثبت حق اختراع و حفظ مالکیت فکری و یا انتقال فناوری و ... ارائه خواهند شد و به همین خاطر فضای کاری مشاورین ویژه و خدمات خاص نیز در این مرکز در نظر گرفته شده است. هر چند که متناسب با شرایط و مقتضیات، دیگر فضاهای اختصاصی همچون آزمایشگاه ویژه یا محل استقرار تجهیزات خاص نیز در این مرکز می‌بایست مدنظر قرار گیرد.
مجموعه ساختمان چند منظوره پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای این دسته‌ از مخاطبین در نظر گرفته شده است که شرایط نسبتاً پایدارتر و با ثبات‌تری را به واسطه مراحل کسب وکار و فعالیت های تجاری دارند.
بنابراین مخاطبین این مجموعه را غالباً شرکت های رشد یافته و موفق خارج از شده مرکز رشد پارک، شرکت های همکار پارک در زمینه ارائه خدمات و مشاوره، شرکت های زایشی، شرکت های همکار و مراکز تحقیقاتی، شرکت های معتبر فعال، شرکت ها و موسسات وابسته به صنایع، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع به همراه دیگر متقاضیان استقرار در این مجموعه از پارک تشکیل می‌دهند. همانگونه که مشخص است مشخصات غالب این دسته از مخاطبین، رشد یافتگی، فعالیت در سطح حرفه‌ای‌ و جدی‌تری از  تجارت و کسب وکار، نیاز و وابستگی شدید به محیط شبکه‌ای و .. می‌باشد. بر اساس این مشخصات، در طراحی اجزای این مجموعه می‌بایست استانداردهای محیط کسب وکار با کیفیت بالا، فضای شبکه‌ای موثر و کارآمد، نظم و قوانین محیط‌های معتبر تجاری، ثبات و پایداری تسهیلات و امکانات و ... مدنظر قرار گیرند.
از آنجایی که  مدت زمان حضور شرکت های مستقر در ساختمان چند مستاجره با توجه به میزان تعامل و همکاری آنها با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از یک دوره زمانی میان مدت ( 5 تا 10 سال) تا یک دوره زمانی بلند مدت ( 10 تا 20سال) متغیر خواهدبود، لذا ارزیابی عملکرد این دست از شرکت ها با توجه به ثبات و کارآمدی روزافزون آنها مشابه شرکت های مستقر در مرکز رشد نمی باشد. این ارزیابی‌ها ممکن است تنها در یک یا حداکثر دو دوره و به فاصله زمانی حداقل یک ساله و صرفاً در مقطع آغازین حضور شرکت در پارک جهت اطمینان از ثبات شرایط و موقعیت شرکت صورت پذیرد. لذا در ارزیابی‌‌ عملکرد این شرکت ها، توانمندی های کادر رهبری و وضعیت و شرایط مالی و اقتصادی شرکت ها به عنوان معیارهای اصلی ارزیابی عملکرد مورد توجه و عنایت قرار می‌گیرند.

امکانات:

-    فضای اداری با استاندارد بالا

•    ساختمان شماره1: تهران- خیابان کارگر شمالی- خیابان شهید فرشی مقدم(شانزدهم)-  ورودی شماره2 پردیس شمالی دانشگاه تهران- پارک علم و فناوری دانشگاه تهران- ساختمان شماره 1
•    ساختمان شماره 2: تهران- خیابان کارگر شمالی- خیابان شهید فرشی مقدم(شانزدهم)- ورودی شماره2 پردیس شمالی دانشگاه تهران- جنب دانشکده مطالعات جهان
•    ساختمان شماره 3: تهران- خیابان کارگر شمالی- خیابان شهید فرشی مقدم(شانزدهم)- ورودی شماره2 پردیس شمالی دانشگاه تهران - پارک علم و فناوری دانشگاه تهران- ساختمان شماره 3
•    ساختمان شماره 4: تهران- بلوار کشاورز- خیابان وصال- کوچه شاهد- پلاک 17
•    ساختمان شماره 5: تهران- میدان انقلاب-  ابتدای خیابان کارگر شمالی- کوچه شهید برهانی- پلاک 1

-     زیرساخت های پشتیبانی-ارتباطی: پارکینگ، اینترنت پرسرعت، امکانات سرمایشی-گرمایشی
-     سالن جلسات با ظرفیت 25 نفر و VIP  با ظرفیت 5 نفر
-     سالن همایش با ظرفیت 130 نفر