ایده تأسیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سال 1380 مطرح شد و در اولین گام اجرایی برای تأسیس آن، مرکز رشد واحدهای فناور در سال 1382 با کسب مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز نمود. هم زمان با اولین فراخوان پذیرش و استقرار واحدهای فناور در مرکز رشد، فعالیت‌های پارک شکل جدی‌تری به خود گرفت و سرانجام در مرداد ماه 1384، دانشگاه تهران موافقت اصولی تأسیس پارک علم و فناوری را از وزارت متبوع دریافت کرد و به دنبال آن مرکز کارآفرینی با مصوبه هیأت‌رئیسه دانشگاه به پارک ملحق شد. با افتتاح پارک علم و فناوری در 14 اسفند ماه سال 1384 فعالیت این مجموعه به طور رسمی آغاز شد. از سال 1393 پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بازنگری کلی فعالیت های خود و طراحی جدید، موضوع حرکت در راستای تحول دانشگاه تهران به دانشگاه کارآفرین را سرلوحه مأموریتهای خود قرار داده و از طریق طراحی ساز و کارهای لازم سعی دارد زمینه ساز تحقق اهداف بلند دانشگاه تهران در راستای برنامه مقاوم سازی اقتصاد ملی و عینیت بخشی به فرامین مقام معظم رهبری شود.